Photoshop CS5: Το…μαγικό εργαλείο

H Adobe ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Adobe Creative Suite 5 (CS5) στις 12 Απριλίου 2010. Η νέα σουίτα Adobe Creative Suite 5, θα περιλαμβάνει τα Photoshop CS5, Premiere Pro CS5, καθώς και όλα τα βασικά που περιλάμβανε η σουίτα Adobe Creative Suite.
Ένα από τα πιο καυτά χαρακτηριστικά του καινούριου Photoshop CS5 που φέρνει τα πάνω κάτω στο «μοντάζ» της φωτογραφίας, είναι η επιλογή αφαίρεσης αντικειμένων, μικρών ή μεγάλων με μεγαλύτερη ευκολία από ποτέ.
Τα περιοδικά, οι εφημερίδες και τα sites πάντα χρησιμοποιούσαν το Photoshop για να “πειράξουν” τις φωτογραφίες, να διορθώσουν τα χρώματα ή να κάνουν την τάδε σελέμπριτι να μοιάζει πιο λεπτή. Το νέο Photoshop CS5, όμως, παίρνει αυτές τις δυνατότητες και τις πάει σε άλλη διάσταση, τις φτάνει στα επίπεδα της μαγείας.
Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε πώς λειτουργεί το «μαγικό» εργαλείο “content aware fill”. To καλό ξεκινάει στο 2:40…

Μ’ άλλα λόγια: Μπορείς να σβήσεις κάτι τελείως από μια φωτογραφία – και το πρόγραμμα καταλαβαίνει τί θα έπρεπε να υπάρχει από πίσω. Και το βάζει. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει με τα υπάρχοντα εργαλεία αλλά θα χρειαζόταν πολύ χρόνο, εμπειρία και ταλέντο.