5ο Διεθνές Φεστιβάλ Αnimation της Αθήνας

1104722_bΜε συμμετοχές από 30 και πλέον χώρες, και με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, πραγματοποιείται φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Αnimation της Αθήνας. Το 5ο Animfest θα διεξαχθεί από τις 11 ώς τις 14 Μαρτίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου).
Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχουν ενταχθεί ειδικά αφιερώματα στον Ολλανδό Πολ Ντρίσεν, τον Βρετανό Μπάρι Περβς και τον Έλληνα δημιουργό Μιχάλη Αρφαρά, ενώ θα έρθουν να μιλήσουν για τα μυστικά της τέχνης τους, το πώς αυτή εξελίσσεται, για τις τεχνικές τους και τις εμπνεύσεις τους και άλλοι δημιουργοί, όπως ο διευθυντής του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αnimation Τον Κρον και ο Ισραηλινός Νταβίντ Πολόνσκι, καλλιτεχνικός διευθυντής της ταινίας «Βαλς με τον Μπασίρ».

Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Γερμανία. Στο πλαίσιο αυτό έχει οργανωθεί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων (που οργανώνει το Φεστιβάλ) σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Στουτγάρδης και το Ινστιτούτο Γκαίτε ένα ειδικό αφιέρωμα στη γερμανική σχολή του animation.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του αφιερώματος έχει ο διευθυντής του Φεστιβάλ της Στουτγάρδης Ούλριχ Βέγκεναστ.
Τέλος, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο έχει προγραμματιστεί και μια ανθολογία γαλλικών κινουμένων σχεδίων, μιας σχολής δηλαδή που έχει παράδοση και πιστό κοινό.